Orøstrand


Læs mere i denne lille pjece: Pjece Orøstrand overordnet

Orøstrand er et skole- og behandlingshjem, der drives med det sigte at hjælpe børn og unge, der har behov for dette.

Orøstrand er en foreningsejet institution under LIVSVÆRK, og har driftsoverenskomst med Københavns Kommune.

Der kan bo 24 børn og unge på Orøstrand, fordelt på 3 afdelinger. Ud over dette er der 2 udslusningsboliger til unge, der er kommet så langt, at de er tæt på at kunne flytte for sig selv.

Vi har et efterværn for unge der har behov for at bo under mere selvstændige forhold. De unge i efterværnet bor i selvstændige boliger i nærheden af deres netværk, uddannelse eller arbejder, eller der hvor de gerne vil. Der er tilknyttet en særlig eftervælrnsmedarbejder

Det er væsentligt for Orøstrands skole at kunne tilbyde en så bæredygtig undervisning, at eleverne hurtigst muligt kan blive inkluderet i skolegang uden for Orøstrand. Dette har bevirket, at ca. 45 % af de børn, der bor på stedet, har kunnet gennemføre skolegang på folkeskole, lilleskole eller anden relevant skole med stor succes.

Vi har et Familiehus. Det fungerer som en base for forældre, der er på weekend- eller feriebesøg. Ud over det arbejdes der med familier, som i en periode har behov for vejledning og støtte. Der tilbydes arbejdspraktik for forældre og skolegang for børnene, således at dagligdagen og den tilhørende struktur ligger som udgangspunkt.

I Orøstrands store dyrepark tilbydes STU-forløb. Der er linjer inden for dyrepasser, håndværker/pedel og gartner.

Dyreparken har alt fra marsvin og slanger til kameler og strudse. Der er offentlig adgang til dyreparken, og i ferieperioder er der specielt tilrettelagte aktiviteter for børn, fx ponyridning, pandekagebagning og fodring af dyrene.

Dyreparken fungerer også som undervisningssted og uddannelsessted for de børn og unge, der bor på Orøstrand. I dagligdagen indgår praksisundervisning og særlige uddannelsesforløb som bl.a. guideuddannelse.